In uitvoering

Nieuwbouw 36 huurappartementen Fenix locatie te Leeuwarden

Op het voormalige Fenix-kerk terrein te Leeuwarden (hoek Sem Dresdenstraat/Richard Holstraat) worden 36 huurappartementen inclusief parkeerplaatsen gerealiseerd. Vanaf oktober 2019 zal met de bouw worden gestart.  De 36 appartementen worden over twee gebouwen verdeeld. Gebouw A met 13 appartementen en gebouw B met 23 appartementen. De appartementen bestaan uit verschillende types, met elk een andere indeling. De oppervlaktes van de appartementen zijn circa 90 m2. Elk appartement beschikt over een berging van circa 5 m2.
Voor informatie m.b.t. deze appartementen kunt u contact opnemen met Estatia Makelaardij & Beheer te Leeuwarden (https://www.estatia.nl/).

Update voortgang bouw ''12-11-2019''

Begin November is er begonnen met het heien van de funderingspalen. Dit is feestelijk gevierd op de bouwplaats bij het slaan van de ''eerste paal'' door Gonnie Visser.  
Voorbeeld van afbeelding
Voorbeeld van afbeeldingVoorbeeld van afbeelding

Na 2 weken volop heien zitten de 180 palen er allemaal in. Nu zal er worden begonnen met het ontgraven van de kelder van blok B.Voorbeeld van afbeelding

 

 

Update voortgang bouw ''23-01-2020''

De afgelopen 2 maanden zijn wij hard aan het werk geweest met het maken van het fundament van de beide appartementen gebouwen. Hieronder een omschrijving van het proces de afgelopen weken:

Gebouw A:
Nadat het heiwerk en de koppensneller gereed waren is begonnen met het leggen van de PS funderingskisten, deze zijn voorzien van de nodige wapening. De funderingsbalken zijn gestort en na uitharding van het beton is de beganegrondvloer gelegd.
Diverse  opstortingen zijn uitgevoerd waarna de fundering nu gereed is voor de bovenbouw. 
Voorbeeld van afbeeldingVoorbeeld van afbeeldingVoorbeeld van afbeelding

Gebouw B:
Na het ontgraven van de kelder van gebouw B zijn de heipalen door de koppensneller afgehakt.
Daarna is gestart met de voorbereidingen t.b.v. de keldervloer. Eind december is de beton gestort en de keldervloer glad afgewerkt   (vlinderen).
Voorbeeld van afbeeldingVoorbeeld van afbeelding

Na het uitharden van de keldervloer zijn de prefab betonwanden geplaatst. Vervolgens is de beganegrond vloer gelegd, installaties en wapening aangebracht en afgestort.
Voorbeeld van afbeelding

Vanaf volgende week zal gestart worden met de prefab wanden van gebouw A. 
 

Update voortgang bouw ''05-06-2020''

De contouren van beide gebouwen komen al duidelijk in het zicht, het prefab beton begint al aardige op hoogte te raken. Bij gebouw A staan nu drie verdiepingen en bij gebouw B vijf verdiepingen.
We zijn begonnen met het isoleren en het plaatsen van de stelkozijnen die prefab op de werkplaats zijn gemaakt. De metselaar is bij blok A gestart met het metselwerk.

Gebouw B                                                                                                Gebouw A


Start metselwerk gebouw A
Heeft u bouwplannen?
We vertellen u graag meer over onze persoonlijke
werkwijze en de flexibele mogelijkheden.